Supermarkt
2 min loopafstand, 1 min fietsen
Metro station
5 min loopafstand, 3 min fietsen
Treinstation RAI
5 min loopafstand, 5 min fietsen
Amstel Park
9 min loopafstand, 4 min fietsen
Albert Cuyp markt
29 min loopafstand, 13 min fietsen
Rijksmuseum
39 min loopafstand, 12 min fietsen
Centrum Amsterdam
39 min loopafstand, 12 min fietsen

Supermarkt
2 min loopafstand, 1 min fietsen
Metro station
5 min loopafstand, 3 min fietsen
Treinstation RAI
5 min loopafstand, 5 min fietsen
Amstel Park
9 min loopafstand, 4 min fietsen
Albert Cuyp markt
29 min loopafstand, 13 min fietsen
Rijksmuseum
39 min loopafstand, 12 min fietsen
Centrum Amsterdam
39 min loopafstand, 12 min fietsen

De omgeving

Zuidas: moderne en kosmopolitische woonwijk
De Amsterdam Zuidas begon ooit als high end kantorenlocatie. Maar inmiddels bouwt men op de Zuidas aan een nieuwe stadswijk. Een levendig en modern gebied met een kosmopolitische sfeer. Een plek waar wonen, studeren, werken en leven samenkomen.

Aan alle voorzieningen is gedacht op de Zuidas. Er zijn goede sport- en studiefaciliteiten, scholen, kinderopvang en eersteklas zorgvoorzieningen. Je kunt er prima shoppen of genieten van de verschillende soorten horeca. Door de aanwezigheid van internationale bedrijven heeft de Zuidas een eigen werelds karakter. Tegelijkertijd wordt het meer en meer een gezellige en diverse wijk, zoals je dat van Amsterdam gewend bent.

Strandzuid

Strandzuid

Voor het echte strandgevoel hoef je Amsterdam niet uit. Bij Strand-Zuid kun je op een bedje op een echt zandstrand van de zon genieten. Er is een beachbar, een groot terras aan het water en een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Ook als de zon niet schijnt. Zo nu en dan kun je er ook een dansje wagen. Een dagje vakantie in je eigen stad!

Europaplein 22

Strandzuid

Oosterpark

Het Oosterpark is al meer dan 100 jaar dé plek in Amsterdam Oost om te relaxen, te sporten en mensen te ontmoeten. Het Oosterpark heeft brede wandelpaden en is perfect om te sporten. Je vindt er een tennisbaan en een sportveld met kunstgras. Bij de vijver zijn er talloze mooie plekken om te chillen en te picknicken. Voor de kinderen is er een toffe natuurspeeltuin en in de zomer is er een groot pierenbad. Ook is er een skatepark. En niet te vergeten, het Oosterpark organiseert regelmatig leuke evenementen en festivals. In de lente en zomer kun je genieten van kleine optredens in de muziekkoepel.

Oosterpark

Sapporo

Sapporo

Bij het Japanse restaurant Sapporo aan de Scheldestraat eet je kraakverse sushi, maki of tempura. Of laat de chefs hun teppanyaki kunsten verrichten op de gloeiende grillplaten. Sapporo heeft verschillende verrukkelijke menu’s met vis- en vleesgerechten, en ook met bijzondere producten als wagyu vlees of kreeft.

Scheldestraat 99

Sapporo

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum, een van de meest prominente musea in Amsterdam, onthulde in april 2013 zijn vernieuwde uitstraling na een intensieve tien jaar durende restauratie en renovatie.

Museumstraat 1

Vis aan de Schelde

Visaandeschelde

Schuin tegenover congrescentrum RAI vind je Visaandeschelde, dé plek voor visliefhebbers. Al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam. Dagverse vis wordt er omgetoverd in creatieve gerechten. De inrichting is fris en modern en in de zomer kun je ook op het terras genieten van je visje. Tip: op zondag eet je er oesters voor twee euro per stuk!

Scheldeplein 4

Vis aan de Schelde

Amstelpark

Het Amstelpark, gelegen in Amsterdam Zuid tussen de Amstel en de Europaboulevard, is ontstaan uit de tuinbouw-tentoonstelling Floriade in 1972. Wat heeft gezorgd voor een grote diversiteit aan bloemen, planten en bomen. Er valt van alles te beleven in het Amstelpark, vooral voor kinderen. Er is een uitdagend doolhof, een midgetgolfbaan, een prachtig rosarium, kassen, de Rododendronvallei, een sfeervolle molen, een gezellige stadsboerderij en een grote speeltuin. Daarnaast rijdt er een treintje door het hele park. In het Glazen Huis vinden regelmatig interessante tentoonstellingen plaats. Ook zijn er diverse plekken waar je kunt genieten van lekker eten en drinken.

Arent Janszoon Ernststraat 1

Vis aan de Schelde

SportCity

Op steenworp afstand van de tram- en metrohaltes vind je SportCity Amsterdam RAI. Deze sportclub is van alle gemakken voorzien en ben je altijd welkom: of je nu op zoek bent naar de gezelligheid van een sportclub, een duidelijk doel voor ogen hebt of gewoon lekker af en toe wil bewegen.

Europaboulevard 3

Feduzzi

Feduzzi

Geen zin om je splinternieuwe keuken vuil te maken? Bij trattoria Feduzzie op de Scheldestraat kun je Italiaanse dagverse heerlijkheden afhalen zoals pasta’s, vleesgerechten of maaltijdsalades. Wel zelf koken? Hier vind je alles wat je nodig hebt, inclusief recept. Of strijk er tijdens de lunch eens neer voor goed belegde panini en een geurige espresso. Probeer dan vooral hun beroemde tonijnsalade eens!

Scheldestraat 63

Vinnies

RAI Amsterdam

Elk jaar worden er in RAI Amsterdam ruim 50 internationale congressen, 70 beurzen gehouden er rond de 500 evenementen georganiseerd.

Europaplein 24

Vinnies

Vinnies

Bij het über gezellige Vinnies aan de Scheldestraat eet je seizoensproducten uit de streek. Kon je er voorheen vooral terecht voor ontbijt, koffie en lunch, nu kun je er ook ’s avonds aanschuiven voor een verrassend diner. Het interieur is vintage en het personeel zorgt voor gezelligheid. Vegetariërs komen hier trouwens ook goed aan hun trekken.

Scheldestraat 45BG