FAQ

Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die er niet bij staat? Neem contact op met een van de makelaars.

Huren

Wanneer start de verhuur?
!
"

De verhuur is gestart op maandag 9 oktober om 12.00 uur. Inschrijven kan tot donderdag 19 oktober tot 12:00 uur.

Zijn er inschrijvingskosten?
!
"

Nee, er worden geen inschrijf- of bemiddelingskosten in rekening gebracht om te kunnen huren.

Hoe gaat The Newton om met mijn gegevens in het kader van de privacy?
!
"

Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk om met de geüploade documenten en jouw gegevens. Na afwijzing worden alle documenten verwijderd.

Hoe kan ik me inschrijven voor een appartement?
!
"

Inschrijven kan enkel via deze website. Wanneer je een account aangemaakt hebt, zie je, je eigen online omgeving. Houd er wel rekening mee dat er diverse documenten benodigd zijn om een appartement te kunnen toewijzen. Deze documenten kun je na start verhuur uploaden in je online omgeving. Na start verhuur zullen deze documenten enkel beoordeeld kunnen worden als ze compleet zijn.

Het reserveren van een appartement betekent een voorlopige toewijzing en betekent niet automatisch dat de inschrijving wordt geaccepteerd. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld en de vereiste documenten geüpload hebt, wordt de inschrijving in behandeling genomen. Let op! Wanneer je niet aan de gestelde inkomenseisen voldoet en/of niet alle juiste documenten zijn geüpload wordt de aanvraag niet in behandeling genomen. De makelaars behouden het recht om elke inschrijving af te wijzen.

Zodra jouw inschrijving positief is beoordeeld, wordt de reservering definitief, waarna je de huurovereenkomst ontvangt. Je huurcontract is pas definitief na medeondertekening door de verhuurder. Zodra de opleverdatum van jouw appartement bekend is, ontvang je de eerste factuur met daarin de eerste huurperiode en waarborgsom. Houdt er rekening mee dat oplevering plaats kan vinden nadat uiterlijk 3 dagen van tevoren de eerste factuur is voldaan.

Voorwaarden appartementen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een appartement?
!
"

Een huuraanvraag wordt pas beoordeeld als alle gevraagde documenten zijn geüpload in het digitale inschrijfformulier. Deze zal beschikbaar zijn vanaf start verhuur. Hieronder vind je de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor een appartement in The Newton.

 • Een bruto maandinkomen van minimaal 3x de maandhuur.
 • Bij tweeverdieners dient het gezamenlijke maandinkomen minimaal 4x de maandhuur te bedragen. (Je eigen vermogen kun je voor 10% bij je bruto jaarinkomen optellen. Je dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen, bijvoorbeeld door middel van een kopie van een bankafschrift van een Nederlandse bankrekening.)
 • Zelfstandig ondernemers dienen minimaal 2 jaar geregistreerd te zijn bij de kvk. Daarnaast zal een recente winst-of verliesrekening van minimaal 2 volledige boekjaren getoond moeten worden.
 • Je mag geen betalingsachterstand hebben bij een eerdere verhuurder of hypotheekverstrekker. Op basis hiervan kan de toewijzing geannuleerd worden.

Hoe bereken ik mijn bruto jaarinkomen?
!
"

In loondienst:
vakantiegeld, vaste bonus en een vaste 13e maand worden meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Flexibele bonussen, winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Met pensioen:
Jouw totale jaarinkomen van uw AOW en pensioen(en). (De meest recente jaaropgaven bij elkaar opgeteld.)

Eigen vermogen:
Je eigen vermogen kun je voor 10% bij je bruto jaarinkomen optellen. Je dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen, bijvoorbeeld door middel van een kopie van een bankafschrift van een Nederlandse bankrekening.

Zelfstandig ondernemer:
Het bruto jaarinkomen wordt berekend op basis van jouw netto bedrijfsresultaat.

Let op: heb je vaste financiële verplichtingen zoals aflossingen op hypotheek, leningen of alimentatie? Deze worden meegenomen in de inkomensberekening.

Welke documenten worden gevraagd in het verhuurproces?
!
"

 • 2 recente loonstroken
 • Een UWV Arbeidsverleden, gebruik hiervoor deze link om in te loggen met je DIGID. Het burgerservicenummer dient niet aangevinkt te worden.

In geval van ZZP’ers

 • De twee meest recente versies van de definitieve aanslag inkomsten van de belastingdienst tenminste vanaf 2020.
 • Winst- en verliesrekening van 2020, 2021 en (indien mogelijk) 2022.
 • Uittreksel KVK

In geval van pensioen of uitkering

 • Meest recente Jaaropgave
 • Toekenningsbrief pensioen
 • 2 recente pensioenstortingen

Overige documenten:

 • Kopie ID-bewijs
 • Werkgeversverklaring
 • Verhuurdersverklaring of verklaring hypotheekverstrekker
 • Bij expats: Verblijfsvergunning

Bij start verhuur staat in het digitaal inschrijfformulier per onderdeel aangegeven wat je dient te uploaden.

Bij twijfel over deze voorwaarden kan er een beoordeling plaatsvinden op basis van jouw persoonlijke situatie. Wanneer er vervalste documenten worden aangeleverd zullen de makelaars aangifte doen wegens Valsheid in geschrifte (art. 225 van het Strafrecht) en wordt men uitgesloten van het huren van een woning.

Kan ik als student een huurwoning krijgen?
!
"

Ja, mits aan de inkomensnorm wordt voldaan, is het voor studenten mogelijk om een woning te huren in The Newton.

Het is niet mogelijk om te huren met een garantsteller.

Is het mogelijk om met meerdere huurders een appartement te huren in The Newton?
!
"

Het is mogelijk alleen te huren of met een medebewoner. Een medebewoner kan tijdens de huurperiode worden toegevoegd, verwijderd of gewijzigd worden. Hierna zal er een nieuwe huurovereenkomst worden getekend (hier kunnen kosten aan verbonden zijn). Daarbij zullen de inkomensnormen zijn, zoals in deze veelgestelde vragen te vinden zijn.

Wat is de minimale contractduur?
!
"

Je huurt voor minimaal 12 kalendermaanden. Daarna wordt de huurovereenkomst omgezet naar onbepaalde tijd en kan je de huur per maand opzeggen, met inachtneming van een opzegperiode van minimaal 1 kalendermaand.

Dient er borg betaald te worden?
!
"

Het huurcontract wordt pas definitief nadat er borg is betaald. Dit bedrag wordt uiterlijk 14 dagen na beëindiging van het contract terugbetaald, behoudens gedeeltelijke of volledige aftrek, zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden die je bij de concept huurovereenkomst ontvangt. De hoogte van de borg bedraagt 2x de maandhuur.

Hoe werkt het proces nadat de huurovereenkomst is ondertekend?
!
"

Zodra de huurovereenkomst is ondertekend nemen we contact op om de verhuisdatum af te stemmen. Omdat het nieuwbouw betreft zal je uiterlijk 4 weken van tevoren bericht ontvangen over de ingangsdatum. Uiteraard zal de huur van de eerste maand berekend worden op basis van deze ingangsdatum.

Wat is de exacte datum waarop ik kan verhuizen?
!
"

The Newton wordt medio/eind november opgeleverd. Afhankelijk van het type appartement en de ligging in het gebouw vindt de oplevering plaats. Uiteraard houden we je op de hoogte van de definitieve opleveringsdatum en -tijd na ondertekening van het huurcontract.

Stijgt de huur elk jaar?
!
"

Ja, houd daar rekening mee. Jaarlijks ontvang je een bericht in de maand juni waarin de jaarlijkse huurverhoging wordt aangekondigd. De verhuurder volgt het landelijke overheidsbeleid ten aanzien van de van de jaarlijkse verhoging.

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?
!
"

De huurprijzen van de appartementen in The Newton liggen boven de maximale grens om huurtoeslag te kunnen verkrijgen. Dit betekent dat je niet in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Hoe beëindig ik mijn huurovereenkomst? Kan ik dat in het eerste jaar doen?
!
"

Na een periode van twaalf kalendermaanden (na ingang van de huurovereenkomst) is het mogelijk de huurovereenkomst te beëindigen. Er geldt wel een opzegtermijn van minimaal één kalendermaand. Opzegging geschiedt per email via vastgoedmanagement@fris.nl. De opzegging is pas definitief zodra je een schriftelijke bevestiging van FRIS Investment Care hebt ontvangen.

Waar vind ik meer informatie over de voorwaarden?
!
"

Alle voorwaarden staan vermeld op deze website. Deze voorwaarden zullen strikt gehanteerde worden bij de toewijzing van de appartementen. Contactverzoeken om af te wijken van deze voorwaarden zullen dan ook niet gehonoreerd worden. Mocht je toch nog ander vragen hebben kan je deze stellen via het contactformulier op deze website.

Over de appartementen

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?
!
"

The Newton is een groot nieuwbouwproject dat in totaal 101 appartementen telt. Naar verwachting zullen in november 2023 de huurwoningen worden opgeleverd. De definitieve ingangsdatum van het huurcontract zal tijdig, doch uiterlijk vier weken van tevoren, aan de huurder bekend gemaakt worden.

Kan ik zelf een badkamer of keuken uitzoeken?
!
"

De appartementen worden standaard opgeleverd met een complete badkamer en een keuken met inbouwapparatuur. Deze is keuze is al gemaakt en kan niet gewijzigd worden. De badkamers zijn uitgevoerd in zandkleurige tegels en de keukens in lichtgrijze kasten en donkere bladen. De opstelling is zichtbaar in de plattegrond per appartement welke je in de woningzoeker kan vinden.

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?
!
"

Alle badkamers beschikken over een regendouche met glazen douchewand, wastafel en meubel, spiegel, verlichting en handdoekradiator. Enkele badkamers worden opgeleverd met vrijstaand ligbad. De opstelling hiervan is zichtbaar op de plattegronden in de woningzoeker. Tevens vind je hier meer informatie over hoe de badkamers worden opgeleverd.

Hoe wordt de keuken opgeleverd?
!
"

De keukens beschikken over inbouwapparatuur, zoals een inductiekookplaat, vaatwasser, koel/vriescombinatie, multifunctionele oven met magnetronfunctie en afzuigkap van het merk Siemens. De keukens zijn uitgevoerd in lichtgrijs met een donker composiet aanrechtblad.

Is er een berging aanwezig?
!
"

De appartementen beschikken over bergingen in de woningen. Deze zijn zichtbaar op de plattegronden welke je in de woningzoeker kan vinden per appartement. Verder zijn er nog losse bergingen te huur in de kelder.

Is er een parkeerplek voor mijn fiets?
!
"

Op de begane grond is een gemeenschappelijke en afgesloten ruimte gereserveerd voor een overdekte fietsenstalling, dit is bij de huur inbegrepen.

Kan ik mijn auto of motor parkeren? Zo ja, wat kost dit?
!
"

Onder The Newton wordt in de kelder (-1) een parkeergarage gerealiseerd met 55 parkeerplaatsen. Bij jouw huuraanvraag kan je aangeven of je een parkeerplaats wil huren tegen een maandelijkse huurprijs van € 150,00.

Is er een mogelijkheid om een elektrische fiets op te laden?
!
"

Hier zijn mogelijkheden voor.

Hoe worden de muren afgewerkt?
!
"

De appartementen zijn voorzien van wandafwerking en zijn gesausd.

Hoe worden de vloeren afgewerkt?
!
"

De appartementen zullen worden voorzien van een PVC vloer.

Worden de appartementen gemeubileerd opgeleverd?
!
"

De appartementen worden ongemeubileerd opgeleverd. De vloer, gordijnrails en lichtbronnen in keuken, badkamer en toilet zullen aanwezig zijn tijdens de oplevering.

Hoe worden de appartementen verwarmd?
!
"

De appartementen beschikken over comfortabele vloerverwarming door middel van een warmte en koudesysteem van Linthorst Energy B.V.. Bij het aangaan van de huurovereenkomst conformeert huurder zich aan de leveringsovereenkomst van Linthorst Energy B.V. welke hier als downloads beschikbaar is. Tevens zijn via deze link de algemene leveringsvoorwaarden te downloaden. Wellicht ten overvloede; Linthorst Energy B.V. is gehouden aan de warmtewet waardoor maximum tarieven gereguleerd zijn.

Zijn er nog andere kosten dan de huurprijs? Bijvoorbeeld servicekosten?
!
"

Naast de maandelijkse huurprijs zal je een voorschot servicekosten betalen van € 75,- per maand voor de appartementen en € 10,- voor een parkeerplaats (in het geval dat deze additioneel gehuurd wordt). De servicekosten bestaan uit verrekenbare servicekosten, niet-verrekenbare servicekosten. De verrekenbare servicekosten zijn variabele kosten zoals beveiliging, schoonmaak, energie, water, groenvoorziening en water voor openbare ruimtes. Elk jaar zal je hiervan een afrekening ontvangen.

Kan ik een plattegrond van de appartementen krijgen?
!
"

In de woningzoeker op deze website staan alle plattegronden opgenomen.

Mag ik mijn appartement onderverhuren? Bijvoorbeeld via AIRBNB?
!
"

Nee, dit is ten strengste verboden. Houd er rekening mee dat dit kan leiden tot onmiddellijke beëindiging van je contract en een hoge boete, zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Zijn huisdieren toegestaan?
!
"

Huisdieren zijn niet toegestaan in het complex.

Is het toegestaan om iets in mijn appartement aan te passen?
!
"

Het is niet toegestaan om zaken aan te passen. Bij twijfel neem contact op met FRIS Vastgoed Management.

Beschikken de appartementen over een privé buitenruimte?
!
"

De appartementen beschikken over een privé buitenruimte. Tevens kunnen de bewoners gebruik maken van de gemeenschappelijke daktuin.

Beschikbaarheid

Het appartement van mijn voorkeur is niet beschikbaar. Kan ik op de hoogte gebracht worden als er een appartement vrij komt?
!
"

De appartementen zullen niet worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Als je je aanmeldt als belangstellende, houden we je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van nieuwe, beschikbare woningen. Houd er rekening mee dat er elke dag nieuwe appartementen beschikbaar kunnen komen, dus bezoek de website regelmatig.

Ik wil toch een ander appartement naar een toewijzing, kan dat?
!
"

Gezien de grote belangstelling is dat niet mogelijk. Na start verhuur kan je maximaal 10 appartementen van jouw voorkeur selecteren in jouw account op deze website. Hierbij het verzoek om kritisch te zijn op de appartementen die je in jouw account selecteert. Na de geautomatiseerde toewijzing kan er niet meer gewijzigd worden.